Riool ontstoppen Oosterhout

Riool verstopping door vuile dakgoot

Vuile dakgoot, Riool verstopping Oosterhout
Waarom is het noodzakelijk om uw dakgoten schoon te maken? Bel:076-2059272


De dakgoten rond uw woning zijn aangebracht om het regenwater af te voeren zodat uw huis en erf niet beschadigd. In veel gevallen zijn de regenpijpen, welke aangesloten zijn op de dakgoot, aangesloten op uw riool. Wanneer de dakgoot is vervuild dan is dit door ophoping van vuil zoals bladeren, takken, mos aangroei, vogelpoep en ander opvliegend vuil. Staat uw woning in de buurt van hoge bomen dan moet u extra alert zijn op uw dakgoot. Vuil zal met de regen meespoelen het riool in.

Onze diensten:

 • Riool renovatie Oosterhout
 • Afvoer verstopt Oosterhout
 • Verstopte afvoer Oosterhout
 • Afvoer keuken verstopt Oosterhout
 • Verstopte keuken afvoer Oosterhout
 • Wc verstopt Oosterhout
 • Verstopte wc Oosterhout
 • Toilet verstopt Oosterhout
 • Verstopte toilet Oosterhout
 • Wc ontstoppen Oosterhout

Wanneer bladeren of een takje in de regenpijp blijft steken dan kan daar een verstopping van de regenpijp ontstaan. Stroomt het vuil verder dan kan een riool verstopping het gevolg zijn. Regelmatig uw dakgoten reinigen verlengt de levensduur van uw woning en voorkomt een riool verstopping.

Huiszwam
Naast een riool verstopping is de kans op lekkage tot in uw woning groot. Een verstopping van uw dakgoot kan er voor zorgen dat deze overloopt. Het regenwater gaat een andere weg zoeken en verdwijnt tussen de muren. Wanneer u houten vloerbalken heeft zoals veel huizen in Oosterhout kan er huiszwam ontstaan. Een muur droogt in zijn algemeenheid erg langzaam. Wanneer er met enige regelmaat regen valt in uw verstopte dakgoot, zullen de muren van uw woning langdurig vochtig blijven. Als een houten vloerbalk in deze vochtige muur is opgelegd blijft de balkkop langdurig vochtig en gaat schimmelen, er ontstaat dan huiszwam. Bel ons op 076-2059272

Zoutuitbloei en mosgroei
Een schone dakgoot kan ook overlopen! Dit ontstaat wanneer er een riool verstopping is in het gedeelte waar de regenpijp op afwatert. De rioolverstopping houdt het regenwater tegen en het water zal teruglopen tot in de dakgoot. Ook kan het water ergens halverwege op een koppeling in de regenpijp gaan lekken. Dit heeft leksporen, zoutuitbloei en mosgroei op het metselwerk van uw gevel tot gevolg.

 • Wanneer is mijn dakgoot aan onderhoud toe?
 • Hoe weet ik of mijn dakgoot aan onderhoud toe is?

Riool Oosterhout heeft voor alle duidelijkheid een lijstje gemaakt van de zaken waarop u zou moeten letten. Veel meer muggen dan normaal zou kunnen betekenen dat er water stilstaat in uw dakgoot. Groet er gras, onkruid of zelfs hele planten boven uw goot uit, dan moet de dakgoot snel worden gereinigd. Komt het regenwater bij grote regenbuien over de rand of stroomt het langs uw muren naar beneden, dan kan dit duiden op een riool verstopping.
Indien meneen houten betimmering om uw dakgoot gemaakt heeft, kan er altijd afbladderende verf stukjes op schade aan en dakgoot of een riool verstopping veroorzaken.

Verzuring beschadigt zinken dakgoot
Veel panden in Oosterhout hebben van oorsprong en vanwege hun authentieke karakter veelal zinken dakgoten. Vuil in een zinken goot kan deze beschadigen. Vuil zorgt voor verzuring waardoor het zink of de soldeernaden aangetast worden. Een dakgoot kan dan scheuren, afbreken en gaan doorhangen.

Voorkom een riool verstopping en verdere schade aan uw woning en reinig uw dakgoten tijdig. Heeft u een riool verstopping en/of regenpijp verstopping ben dan met Riool Oosterhout. Wij lossen het probleem dezelfde dag op.
Bel 076-2059272 voor Riool ontstoppen Oosterhout.

Specialist op het gebied van Riool ontstoppen Oosterhout, Raamsdonkveer, Teteringen, Dorst, Dongen, Bavel and Gilze. Riool ontstoppen? Bel 076-2059272